En-ebel zorgt dat de ondernemer ‘rustig’ achterover kan leunen

Door Sallands Ondernemers Magazine

Coach én regelneef bij een verhuizing, verbouwing of verduurzaming

Eindelijk heb je dan die keuze gemaakt om het bedrijf te verbouwen en/of te verduurzamen. Of misschien heb je na lang nadenken dan toch die knoop doorgehakt en heb je je oog laten vallen op een groter, bestaand bedrijfspand. Als ondernemer valt dan een grote last van je schouders, maar het echte werk moet nog beginnen. En dat betekent veel keuzes en afspraken maken, regelen en afstemmen. En iedereen, inclusief jezelf, is al zo druk. Herkenbaar? Schakel dan de hulp in van En-ebel!

Als het nodig is, sjouwt hij zelfs met de verhuisdozen, maar zijn kracht ligt vooral in het projectmanagement oftewel het begeleiden en aansturen van het proces. Niet alleen zorgt hij voor een gestructureerd verloop, Arjan Korterink helpt ook bij het uitzetten van vragen in de markt en het beoordelen van offertes. Hij gaat zelfs aan de slag met de overheid zodat alle procedures netjes en dus zo snel mogelijk worden doorlopen. “Als je de formulieren in het begin goed invult, helpt dat enorm. En het voordeel van mij is dat ik in tegenstelling tot de ondernemer helemaal los sta van eventuele emoties.”

Door zijn arbeidsverleden en zijn ervaring met En-ebel weet Korterink als geen ander welke impact een verbouwing, verduurzaming of een verhuizing op een bedrijf kan hebben. Het geeft extra druk(te), want de dagelijkse werkzaamheden gaan gewoon door. “Het is dan lastig om het proces de juiste aandacht te geven. Wat is het dan mooi als je er bijna geen omkijken naar hebt. Mijn motto is altijd: je moet je bezighouden met waar je goed in bent en hetgeen uitbesteden waar je minder goed in bent.”

Niet alleen zonnepanelen
Of je nu gaat verhuizen naar een ander pand of de bestaande huisvesting wilt verbouwen c.q. uitbreiden, de rode draad in het werk van En-ebel is het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Want, zo’n verandering biedt natuurlijk geweldige kansen om energiezuiniger en duurzamer te worden. “En dan hebben we het niet alleen over zonnepanelen, want dat is me te gemakkelijk. Begin maar eens met het afdichten van kieren en andere kleine zaken. Loop het hele pand eens door, dan is er best veel winst te behalen”, stelt Korterink die inmiddels een mooi netwerk van partners om zich heen heeft gecreëerd.

“Als het bijvoorbeeld gaat om subsidiemogelijkheden schakel ik graag een gespecialiseerd bureau in. Of als een bedrijf hulp nodig heeft bij de zoektocht naar een ander pand, dan heb ik een aankoopmakelaar achter de hand. Maar, het allermooist is natuurlijk om zoveel mogelijk met relaties van de klant samen te werken.”

SHARE IT:

Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.